Om meg

Trondheim, Sør Trøndelag, Norway
Dette handler om hverdagslivet mitt i Trøndelag. Jeg er født i 1958 og oppvokst som Bergenser. Flyttet til Trondheim i 1984. Har mann, datter, sønn, svigerbarn, barnebarn og katt. Fotoapparatet har fulgt meg stort sett overalt. Jeg syr, strikker, går på tur. I tillegg liker jeg å skrive, fortelle og formidle..

torsdag 30. august 2012

Georginer - undervurdert?

 Georgine.  Er den ikke nydelig..?

Jeg husker hagen fra barndommen i Fyllingsdalen..
Min mor hadde massevis av georginer.. gul, rød, lilla, hvit, rosa..
Jeg synes det var så flott.. sammensurium av glade farger..
Jeg har ikke så mange, og heller ikke så fargesprakende...
Men store, lubne og nydelige blomster, som har blomstret siden vi kom hjem fra ferien og vil fortsette en god stund utover høsten.. helt til frosten kommer. Og da er det bare å ta opp knollene og legge til hvile i kjøleskapet (ja, for hvor skal man ellers oppbevare noe som skal ligge kaldt, men frostfritt hele vinteren ??)

Egentlig synes jeg denne blomsten kanskje er litt undervurdert... den er jo så sjønn...

(Forresten, det med kjøleskapet er ikke helt sant, altså...)

mandag 27. august 2012

Sjarmerende i Trondheim


På østsiden av Nidelven finnes sjarmerende Bakklandet. En bydel som grodde frem på 16 hundre tallet.. Med sine fargeglade trehus, små spesialbutikker og koselige kafeer..


Er det ikke nydelig?
I det rosa huset er "Conditoriet Bakklandet".


Om denne sjønne katten bodde her, eller om den bare observerte mus under dørsprekken, vites ikke - men den var svært interesert i å komme seg under der..  men den var nok litt for tjukk rundt magen sin..



"Baklandet Skydsstasjon" er et av byenes skjeveste bygg. (Fra 17 hundre tallet) 
Dette er en utrolig koselig og populær kafe.. Alt er skjevt om skakt, men en sjarm som overgår mye annet. Noen satt og spillte yatzy, og det fantes andre spill oppå hyllene..
Se på veggen, full av klokkestrenger..  her hører de liksom hjemme.. sammen med vaffler, kjøttsuppe eller annen "hjemmelaget" mat..



Dette ble nok bygget lenge før water'en ble oppfunnet..



Det er forresten ikke bare i Bergen de har flotte brygger å vise frem, heller..


Og det er heller ikke bare i Venezia at byen er bygget opp på trepåler..


Broen over til Bakklandet " Den gamle bybro" eller "Lykkens Portal"..

Trondheim er da ikke så aller værst sjø'..

lørdag 25. august 2012

Tuntre-teppe




"Tuntreet" er et over tohundre år gammelt strikkemønster - og innimellom føltes det som om jeg hadde holdt på nesten like lenge med dette prosjektet.

Artig mønster å strikke - men sååå kjedelig i lengden..
Da jeg begynte for 3 år siden, var jeg ivrig, og planen var nok lapper til et storseng-teppe - men nå anser jeg meg ferdig med prosjektet - et teppe akkurat passelig til sprinkelsengen.


Og hvorfor har VI stående fremme en sprinkelseng ? Jeg er ikke gravid, og ikke har vi baby i huset.. Men i Oslo finnes det en herlig liten frøken som jeg er gammeltante til, og hun pleier å få låne denne sengen når hun er på besøk...


Og når ingen er på besøk, da kan jo Tildaengelen sitte der og passe på..


onsdag 22. august 2012

Prestekragen




HVA LYKKE ER..
- Gå på en gressgrodd setervei,
klø sine ferske myggestikk
med doven ettertenksomhet
Og være ung og meget rik
på uopplevet kjærlighet
Å få et florlett spindelvev
som kjærtegn over munn og kinn
og tenke litt på vær og vind
Be prestekragen om råd
Og kanskje ja - og kanskje nei -
Han elsker - elsker ikke meg.

Men ennå ikke kjenne deg..

Inger Hagerup





søndag 19. august 2012

Oslo-tur



Denne helgen ble det Oslotur.. Ikke sånn Oslotur med shopping, restaurantbesøk og store kulturelle opplevelser.. Men en Oslotur for å hente hjem flyttelasset til vår kjære datter, som nå flytter tilbake til Trondheim.

Hun synes jo det er litt vemodig å flytte fra byen som har alt - og hvor det skjer sååå mye spennende, men valget er tatt, og Trondheim er jo ikke så verst den heller..

Iallefall.. Hun har bodd der et år, på en ganske liten hybel.. Da har man ikke så mye - tenkte jeg..

Men, der sto vi, med en bil som allerede var fullstappet, og enda mer som skulle inni..

("Neida, vi trenger iallefall ikke tilhengeren", sa jeg da vi dro nedover..)

Men vi stappet og presset, og til slutt hadde alt fått plass inni bilen.

Vi overnattet på hotell i Bygdøy Alle..
..et hotell som tilfeldigvis bare lå noen få meter unna Kathrines Quiltestue..

Og vi kunne jo ikke kjøre videre uten at jeg fikk gått inn og bare sett litt..

Men det holdt ikke med å bare se,  jeg endte opp med å kjøpe denne nydelige "buketten"...
Hva jeg skal bruke den til - vel, vi får se.. er litt svak for Hexagon..

Men det var vel noen andre prosjekter som skulle gjøres ferdig først..
Jaggu godt at vinteren er lang her i landet..


torsdag 16. august 2012

Spinat

Spinat er sunt og godt, og den er proppfull av alle de næringsstoffer vi trenger.., men er du flink å spise den ?

Jeg fant en oppskrift i VG tidligere i sommer, som vi synes er kjempedeilig..



"LAKS MED SITRONSMØR" (4 personer)

800 gram laksefilet
Olivenolje
Salt og pepper
1 kg potet ( Eller så mange poteter du synes du trenger til potetstappen)
Litt fløte eller melk
6 vårløker
50 gram smør
150 gram spinat
150 gram reddiker

Sitronsmør:
50 gram mykt smør ( Jeg har smelte smøret når jeg har glemt å ta det ut fra kjøleskapet)
Saft og skall fra en sitron
1 ts Dijon-sennep
1ss finhakket gressløk

1.
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett smørterninger og mos det lett sammen.
Finhakk vårløken og bland den sammen med den varme mosen. Spe med melk eller fløte.
Smak til med salt og pepper.

2.
Bruk romtemperert smør, som blandes med saften og revet skall av en sitron.
Finhakk gressløken og rør den inn i blandingen sammen med Dijon-sennep.

3.
Rens fisken fri for bein. Del opp i 4 like stykker, dypp med olivenolje og krydre med salt og pepper.
Stek eller grill laksen med skinnsiden ned på sterk varme i to-tre minutter.

Demp varmen og la stykkene steke sakte gjennom til de flaker seg. Ha på lokk eller folie de siste minuttene.

Kok reddikene lett i vann i to - tre minutter, før de avkjøles, deles i to og dryppes med olivenolje.

SPINATEN trenger kort tid i pannen før den blir myk. Rør den rundt med en gaffel med hvitløksbåt.

Legg pent på fat - server - spis - og nyt et kjempedeilig og sundt fiskemåltid..

GOD HELG !


onsdag 15. august 2012

Orden i kofferten


I flere år har jeg sydd disse populære "posene"..   De er jo så praktisk å ha på reise.. Da blir det orden og system i kofferten.


Det er forresten bare fantasien som stopper om hva de kan brukes til.. Kanskje til en som har blitt storebror eller søster, sko, strikkepinner, skifeller, bleier... ja - alt mulig..