Om meg

Trondheim, Sør Trøndelag, Norway
Dette handler om hverdagslivet mitt i Trøndelag. Jeg er født i 1958 og oppvokst som Bergenser. Flyttet til Trondheim i 1984. Har mann, datter, sønn, svigerbarn, barnebarn og katt. Fotoapparatet har fulgt meg stort sett overalt. Jeg syr, strikker, går på tur. I tillegg liker jeg å skrive, fortelle og formidle..

søndag 30. september 2012

Palma de Mallorca


Palma er hovedstaden på Mallorca. Ca 360 tusen innbyggere, og har 30 km med strender
Palma viste deg å være en svært så sjarmerende by. Rent og hyggelig. Virkelig verd et besøk..

Etter en utrolig god og trivelig lunch, tok vi gamlebyen i nærmere øyesyn. Små snirklede gater osende av spansk sjarme.. 
På Placa Cort ligger det vakre rådhuset fra 1600 tallet...
og dette imponerende oliventreet, som er over tusen år gammelt

I et artig, lite innhuk, serverte damen Sangria i plastbeger til 1,50 Euro 
Sjekk ledningsnettet.. Huttetu - sånn var det overalt..ledninger som var surret sammen og hang utenpå veggene.

Den mektige, gotiske katedralen, Cathedral "La Seu", ligger der vakker og flott med utsikt over Middelhavet, beskyttet av de gamle bymurene.

I frokostsalen på hotellet var det en stor tv skjerm. Fredag morgen viste den pøsende regnvær over hele Spania, innkludert Mallorca.. Og vi som skulle på stranden..

Men været stopper jo ikke en jente fra Bergen og trønderpi'an.... Vi tok buss nr 15, ca en halv time østover, og vips var vi på Mallorcas flotteste strand.
Vi var ikke helt alene der, men nesten.. Sandstormen ulte rundt ørene på oss, og skyene gjorde temperaturen litt mindre behagelig  - men vi holdt ut, og noen av oss tok også en deilig  dukkert i Middelhavet..



Og når damene først er på tur, så er det ikke til å unngå at det blir en smule shopping - uansett hvor streng Ryan Air er på bagasjevekten.. Vi fant en Massimo Dutti-butikk like rundt hjørnet - og så kjøpte vi like godt nesten hele butikken... 

Av spisesteder forelsket vi oss helt i tapas stedet "TAST".. den beste tapasen vi har spist i allefall, og vi valgte samme restaurant 3 ganger.. mmm..



Konklusjonen må være.. Ta deg gjerne en tur til Palma.. Iallefall hvis du er glad i shopping, god mat, sol og litt varme, liker å vandre rundt i en sjarmerende og innholdsrik by - og i tillegg synes det er ok å få alt på en gang til en relativt billig penge..

Og til damene i UET; Tusen takk for en kjempefin tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar